Anasayfa » Katılımcı Haberleri » 2014 Led&Led Aydınlatma Fuarı katılımcılarından…
2014 Led&Led Aydınlatma Fuarı katılımcılarından…

2014 Led&Led Aydınlatma Fuarı katılımcılarından…

2014 Led&Led Aydınlatma Fuarı’na katılan değerli katılımcılarımız 4 gün boyunca devam eden fuar da yeni ürünlerini ve halihazırdaki ürünlerini ziyaretçileriyle buluşturdu. Katılımcılarımız fuar hakkındaki görüşlerini, deneyimlerini ve düşüncelerini bizlerle paylaştı.

AĞUSTOS TEKNOLOJİ BU YIL LED&LED LIGHTING FUARI’NDA YERİNİ ALDI

Agustos TeknolojiLED&LED Lighting Fuarı’na bu yıl ilk defa katılan Ağustos Teknoloji, 7’den fazla markanın Türkiye temsilciliğini yapıyor. Ağustos Teknoloji, fuarda, COOLEDGE, LED ENGINE, COOLIANCE, SORAA ve LUXEXCEL ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ağustos Teknoloji Firma Sahibi Emre Güneş, her bir markanın farklı segmentleri olduğuna değindi: “LED ENGINE çip paket üreticisi, COOLIANCE ise bir soğutucu markasıdır” dedi. COOLEDGE marka esnek ve soğutucuya ihtiyacı olmayan LED Light Sheet ve LUXEXCEL’in yüksek şeffaflık gerektiren ürünler için geliştirilmiş 3D baskı hizmetinin tanıtımını yaptıklarını belirtti. En çok ilgi gören ürünün ise SORAA markasına ait 10 derecelik lambalara uygulanabilen, manyetik lens sistemi (SNAP) olduğunu sözlerine ekledi.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız Güneş, gelen ziyaretçilerden memnun olduğunu dile getirdi. Fuarda iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Güneş, kısa vadede proje gerçekleştirme ihtimali yüksek olan kontaklar kurduğunu söyledi.

ASSAN ELEKTRONİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ BÜYÜTTÜ

DSC_4436LED&LED Lighting Fuarı’na 5.kez katılan Assan Elektronik, bu sene yeni armatür tasarımları ile ön plandaydı. Yüksek adetli ürün üretimine önem verdiklerini vurgulayan Assan Elektronik Genel Müdürü Alex Seyis, DMY Elektronik grup şirketleri ortaklığıyla daha hızlı bir büyüme sağladıklarını, şu anda kapalı 18.000 metrekare üretim alanına sahip olduklarını belirtti.

Fuar hakkındaki görüşlerini belirten SEYİS; “Son 5 senedir hep aynı gelişimi gözlemliyorum. Her geçen yıl gelişerek büyüyen bir fuar. Bu yıl daha güçlü firmaların yer almasının yanında sadece LED ile ilgili firmaların yer aldığı bir fuar olmasından çok memnunuz” dedi. Önümüzdeki yıl fuarın çok daha güçlü altyapısı ile çok daha renkli bir fuar olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Türkiye’de LED aydınlatma teknolojisinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde gelişip büyüyeceğini öngördüğünü belirten Seyis; “Assan Elektronik olarak yüksek adetli ürünlerin kullanıldığı otel aydınlatması, sokak aydınlatması, AVM aydınlatması ve geniş alan aydınlatması gibi projelerle ilgileniyoruz” dedi. Yüksek üretim kapasitemiz ve tasarım yeteneğimiz ile güçlü bir altyapıya sahibiz” dedi. Seyis bilinçli kullanıcının önemine değindi: “Sadece fiyat odaklı ürün seçimi kalitesiz ürünlerin üretilmesine neden olur.” Son günlerde tasarlanan kablosuz ürünlerin ışık ayarlarının kontrol edilebilmesini ve enerjinin verimli kullanılmasını sağladığını belirten Seyis, öncelikle verimliliğe dikkat edilerek şebeke kirliliğine neden olmayan, doğru tasarımlı, modern ürünlerin üretilmesi gerektiğini vurguladı.

DOTLIT LIGHTING LED&LED LIGHTING FUARI’NDAYDI

DSC04262Bu yıl 10.’su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na Dotlit Lighting Technology Co. Ltd., üretimini yaptıkları, LED’in çekirdek ürünü olan LED armatürler, LED Downlight ve LED Panel Light ürünleri ile katıldı.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız Dotlit Lighting Satış Müdürü Alex Zhang, ziyaretçilerin LED teknolojisini yakından takip eden kişiler olduğunu söyledi. Yurtiçi ziyaretçilerin yanı sıra yurtdışından da gelen ziyaretçilerden memnun olduğunu ve detaylı görüşmeler yaptığını belirtti. İlerleyen günlerde iletişime geçeceği kişiler ile birlikte çalışma olanağı yakalayacağını ümit ettiğini söyleyen Zhang, gelecek yıl düzenlenecek olan fuara katılmayı istediklerini de sözlerine ekledi.

ELİT ELEKTRONİK AVRUPA PAZARLARINI HEDEFLİYOR

DSC_4672Bu yıl 10.kez düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Elit Elektronik, yurtiçindeki projelerinin yanı sıra yurtdışına da ihracat yapan bir firma ve otelcilik alanında uzmanlaşmış bir firma.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız ELİT ELEKTRONİK Projeler Sorumlusu Volkan Giydiren; “Yurtdışından gelen ziyaretçilerin sayısı geçen seneki fuara göre daha fazla. Özellikle, Katar, Irak, İran, Suriye ülkelerinden gelen ziyaretçiler çoğunlukta” dedi. Fuarda Linear LED ve yeni ürettikleri lambeder ürünlerinin oldukça ilgi gördüğünü belirten Giydiren, farklı ürünlerin her zaman insanların dikkatini çektiğini vurguladı.

Giydiren, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya’nın hedef pazarları olduğuna ve bu ülkelerde birçok işletme ile proje bazında çalıştıklarına değindi. Ayrıca, yurtdışına daha fazla ihracat yapmanın ülke ekonomisi ve gelişimi için önemli olduğunu vurguladı.

ELKOM ELEKTRONİK BU YIL DA LED&LED LIGHTING FUARI’NDAYDI

DSC_4965LED&LED Lighting Fuarı’na bu yıl 4.kez katılan Elkom Elektronik Ltd. Şti., üretimini kendi bünyelerinde yaptıkları LED sürücülerini ziyaretçileri ile buluşturdu.

Fuarda söyleşi yaptığımız Elkom Elektronik Ltd. Şti. Pazarlama Müdürü Hakan Çakır, genellikle aydınlatma uygulaması yapan firmalarla ve armatür üreticileri ile çalıştıklarını ifade etti. Yarı mamul üretici olduklarına değinen Çakır, müşterinin kurmuş olduğu LED konfigürasyonuna uygun standart ürün çalışmalarının yanı sıra müşterinin istediği konfigürasyon akım değerine uygun özel üretim de yaptıklarını söyledi.

Fuara ilişkin görüşlerini de belirten Çakır, yurtdışından gelen katılımcı sayısının geçen yıla oranla arttığını vurguladı.

ENTEK LED, LED&LED LIGHTING FUARI’NDA HEDEF KİTLESİNE ULAŞTI

DSC_3903Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’nda yerini alan Entek LED Armature, yeni lanse ettikleri LED panel serilerini tanıttı. Entek LED, kalıp yapımı, alüminyum enjeksiyon dökümü, boyası, dış çekmesi ve LED sürücü montajını bir araya getiren entegre bir tesise sahip.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız Entek LED Armature YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENES KARAKUŞ; “LED aydınlatma teknolojisi üzerine öncü olan LED&LED Lighting Fuarı’nda olmak heyecan verici. Fuar, geçen seneden daha hareketli ve verimli geçti. Hedef kitlemiz olan inşaat sektörü, müteahhitler ve mimarlara ulaşabildik” dedi. Ayrıca bu sene daha bilinçli müşteri profili ile karşılaştıklarını belirten Karakuş; “Aradaki maliyet farkını göz önüne alıp daha kaliteli ürüne yönelen müşteri profilini görmekten memnunuz” dedi. Enerji konusunda Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmaları takip ettiklerini belirten KARAKUŞ; “Süreç yavaş ilerlediği için sabırlı olmak ve adım adım ilerlemek gerekiyor. Hızlı olursanız önünüze engeller çıkıyor. O yüzden biz yavaş yavaş büyüyerek kendi yerimizi alarak, büyük adımlar başladığında hazır olmak istiyoruz. Yani bu süreci sağlıklı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

ESMAN ELEKTRONİK LED&LED LIGHTING FUARI’NDA MAKİNELERİNİ TANITTI

DSC_4239Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na ilk kez katılan Esman Elektronik, LED üretimi yapan firmalara makine tedarik ediyor. Esman Elektronik, fuara, koruyucu kaplama makinası, TRI 7700S3 otomatik optik kontrol cihazı ve fuarın ilgi odağı olan YAMAHA LED dizgi makinası ile katıldı.

Esman Elektronik Pazarlama Müdürü Perinaz Anakan, “Satışlarda, LED firmalarının katkılarına baktığımızda sektörün önünün açık olduğunu fark ettik” dedi. Fuar ile ilgili görüşlerini aldığımız Anakan, mevcut müşterileri ile görüşmelerinin yanı sıra yeni müşteriler ile tanıştıklarını, ziyaretçilerin bilinçli olmasından ve LED ile gerçekten ilgili olmalarından memnun olduklarını belirtti.

FİBERLİ KENDİNE ÖZGÜ TASARIMLARI İLE LED&LED LIGHTING FUARI’NDAYDI

DSC_2616Bu yıl 8.kez LED&LED Lighting Fuarı’nda yerini alan PSL ELEKTRONİK, ağırlıklı olarak ticari alanlar, AVM, profesyonel bina ve otel projelerinde faaliyet gösteriyor. Fuarda, iç mekanda dekoratif aydınlatma sağlayan DecoPendant serisinin yeni ürünlerini, dış mekanda sokak armatürlerini, CromaStreet serisinin yeni ürünlerini, yıldızlaşan LED panellerini, Pixel LED, linear LED ve Wall Washer ürünlerini ve video – grafik animasyonları görüntüleyebilen LED ekranları ziyaretçiler ile buluşturdu.

Fuar hakkında görüşlerini aldığımız PSL ELEKTRONİK Dış Ticaret Müdürü Tufan Gürbüz; “Yeni katılımcılar ile birlikte büyüyen ve olgunlaşan bir fuarda olmaktan mutluyuz” dedi. Üretici olarak satılan ürünleri geliştirilmesi ve çeşitlendirmesi gerektiğini söyleyen Gürbüz; “Tasarımı kendimize özgü yapıyoruz. Temelde LED’in yanında elektronik bir firma da olduğumuz için LED’i çok aktif kontrol etmede ve animasyonlu uzun dönem çalışan ürünlerde uzmanız. Mall of İstanbul AVM projesinde de JVL Stüdyo, Jan Van Lierde’nin özel tasarladığı ürünlerin uygulamasını gerçekleştirdik” dedi.

Ortadoğu, Rusya, Türklü cumhuriyetlerde oldukça güçlü olduklarını, son 2 yılda, Moskova ve Türkmenistan ofislerini açtıklarını belirten Gürbüz, İngiltere, Almanya ve Fransa’da devam eden projelerinin olduğunu, hedeflerinin ise Uzakdoğu ülkeleri ve Avrupa olduğunu vurguladı.

GALAKSİ AYDINLATMA: LED&LED LIGHTING FUARI PROFESYONEL BİR FUAR

DSC_4572Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na ilk katılımlarını 2012 yılında uygulamacı firma olarak gerçekleştiren Galaksi Aydınlatma, 2013 ve 2014 yıllarında imalatçı firma olarak katıldı.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız Galaksi Aydınlatma İş Yeri Sahibi Altan Demir; “Fuara ilk katıldığımızda gelen ziyaretçiler fazla bilinçli değildi. 2013 yılında sorgulamaya başladılar, 2014 yılında ise artık bilinçli bir ziyaretçi profili ile karşılaştık ve çok memnun olduk” dedi. Birçok büyük firmanın katılımcı olarak fuarda yer almasından gurur duyduklarını belirten DEMİR, gerçekten profesyonel bir fuarda olduklarını vurguladı.

GOLD MASTER

DSC04442LED&LED Lighting Fuarı’na ilk kez katılan KOZA ELEKTRİK GLOBAL LTD. ŞTİ., endüstriyel ve ev kullanımına uygun tüm LED ürünleri ile fuara katıldı.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız KOZA ELEKTRİK GLOBAL LTD. ŞTİ. İŞ GELİŞTİRME DİREKTÖRÜ CEM ÖZYAĞMURLU; “Fuarda ilk kez katılımcıyız ama 8 yıldır ziyaretçi olarak fuara katılıyorum. Bu yıl katılımcı firmalar tarafından da ziyaretçi davet edilmesinden oldukça memnunuz. Hedef kitlemize yönelik, bilinçli ziyaretçilerin olması bizi gururlandırdı. Önümüzdeki yıl, bugün bu fuarda olmayan birçok firmanın katılacağını düşünüyor, 3.Hall açılmasını umut ediyoruz” dedi.

ÖZYAĞMURLU fuarda sergiledikleri özel ürünlerini anlattı: “Çoğu firmada bulunmayan yuvarlak LED T5 florasan ürünümüzü kare kesitli LED olarak tasarladık. Özellikle Anadolu’da çok kullanılan E27 normal ampul duyulu simit florasanı LED versiyonu ile sunduk. Acil durumlarda kullanabileceğiniz, cebinizde veya çantanızda taşımaya uygun, akülü mobiled ürünümüzü getirdik. Bilgisayardan, USB’den veya çakmaktan doldurabileceğiniz mobiled, içindeki ufak adaptörü ile 4 saat doldurulduktan sonra en kısık modunda 52 saat sürekli yanabiliyor” dedi.

LED teknolojisindeki sıkıntılara da değinen ÖZYAĞMURLU; “Türkiye’de aydınlatma hala daha Watt ile anılıyor. Watt bir güç birimidir, ışık birimi değildir. 100W ampülün sağlayacağı aynı ışık miktarını 12W ile elde edebilirsiniz” dedi. Ayrıca ürünlerde watt eksikliğinin söz konusu olduğunu ve tüketicinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

HAN ELEKTRONİK LED&LED LIGHTING FUARI’NDAYDI

Şükran-MertBu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Han Elektronik, tamamen LED aydınlatma tavan tipi ürünlerinin yanında bu yıl ekstra ampuller ve sokak aydınlatma ürünlerini de sergiledi. Han Elektronik Genel Satış Koordinatörü Şükran Mert, LED panel aydınlatmada Spylighting markası 60-60 ürünlerinin geçen sene gibi bu sene de en çok talep edilen ürünlerden birisi olduğunu belirtti.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız MERT; “Geçen seneki mevcut alanın genişlemesinin yanı sıra hem sektör için hem de bizler için çok güzel bir artı var ki; daha büyük markalar bu yıl fuarda yer aldı” dedi. Türkiye’de LED ürünlere daha çok fiyat odaklı yaklaşıldığını vurgulayan Mert, alınan her bir LED lambanın 3 ila 6 ay arasında kendisini tolere ettiğini, sonrasında ise ciddi tasarruf sağladğını belirtti.

İLKER ELEKTRONİK UYGULAMAYA HAZIR ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

DSC04502LED&LED Lighting Fuarı’na katılan İlker Elektronik, bu yılki fuarda uygulamaya hazır ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturdu.

Fuar hakkında görüşlerini belirten İlker Elektronik Ürün Yöneticisi Engin Bilgili, bu yıl ziyaretçi profilinin daha bilinçli olmasından memnun olduklarını belirtti. Bilgili: “AEG firmasının Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz. Ev ve ofis grubuna ait, uygulamaya hazır LED paneller, LED floranslar, G10 spotlarımız ile fuara katıldık” dedi. Modeyled ve şerit LED ürün gruplarının en çok talep gören ürünleri olduğuna değindi.

LEDAY LED LIGHTING İÇ MEKAN ÜRÜNLERİNİ TANITTI

DSC04491Vatan Yatırım ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Leday LED Lighting), bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na iç mekân LED aydınlatma ürünleri ile katıldı.

Fuar hakkındaki görüşlerini belirten Leday LED Lighting Firma Sahibi Adem Çalık; “Hava muhalefetine rağmen geçen yıla oranla daha hareketli bir fuar oldu. Profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra artan katılımcı sayısı ve katılımcı profilinden de oldukça memnunuz. Katılımcıların sergilerindeki ürünlerde de ciddi artışlar var” dedi.

Firmaların, LED aydınlatmanın hangi bölümünde ilerleyeceklerine karar verdiklerini belirten ÇALIK; “Artık her firma her ürünü ithal etmeye veya üretmeye çalışmıyor. Bir firmanın bütün ürünlerle piyasada var olmak istemesi büyük bir hata olacaktır ve büyük ihtimalle başarısızlıkla sonuçlanacaktır” dedi. Çalık, uzmanlığın artması ve daha verimli çalışmalar üretebilmek için, her firmanın LED aydınlatmanın tek alanında faaliyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

LEDYA DIGITAL SIGNAGE 80 INÇ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ÜRÜNÜNÜ TANITTI

DSC04426Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Ledya Digital Signage, ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturdu.

Fuar hakkında görüşlerini belirten Ledya Digital Signage Pazarlama Direktörü Nihan Atakan; “Daha bilinçli ve ne istediğini bilen bir ziyaretçi profili ile karşılaşmak bizi sevindirdi. Bu yıl yapılan fuar reklamlarının da iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Yurtdışından gelen katılımcılardan memnunuz ve seneye daha da çok yabancı katılımcının yer alacağını öngörüyoruz” dedi. Fuarda sergiledikleri ve sadece Ledya Digital Signage bünyesinde bulunan 80 inç büyüklüğündeki ürünün müşterinin isteğine göre dokunmatik versiyona çevirebildiğini söyleyen Atakan, gerisi artık müşterinin isteğine, ihtiyacına ve hayal gücüne kalıyor diyerek sözlerini tamamladı.

LOTUS LIGHTING’DEN DESENLİ PANEL ARMATÜRLER

DSC04409Bu yıl ilk kez LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Lotus Lighting, panel LED armatür, WallWasher gibi direkt satışını yaptıkları ürünlerin yanı sıra kendi ürettikleri 60’a 60 desenli panel ürünlerini de fuarda sergiledi.

Fuar ile ilgili görüşlerini aldığımız Lotus Lighting Elektrik – Elektronik Mühendisi Dinçer Arduç; “Katılımcı ve ziyaretçi sayılarından ve profilinden memnunuz” dedi. Desenli armatürlerin kesimini, kendi lazer ünitelerinde yaptıklarını belirten Arduç, dekoratif kullanıma çok uygun ve çok ilgi gören bir ürün olduğunu söyledi.

LUXAR MAĞAZILIK SEKTÖRÜNÜ HEDEFLİYOR

DSC04543Bu yıl 3.kez LED&LED Lighting Fuarı’nda yerini alan Odsel Elektronik San. ve Tic. A.Ş. (LUXAR), piyasadan gelen talepleri karşılamak için LED armatür üretimine başladı. 2014 yılını yenilikler yılı olarak adlandıran LUXAR Genel Müdürü Baybars Çaycı, önümüzdeki dönemlerde mağazacılık konusunda daha iyi ve özel ürünler üretmeyi planladıklarını belirtti.

Fuar hakkında görüşlerini belirten ÇAYCI; “2 yıl önce fuarı çok karışık bulmuştuk. Konsepti farklı olan hem aydınlatma, hem LED hem de komponent firmaları bir arada bulunuyordu. Bu bizde ciddi bir tereddüt yaratmıştı. Ama bu seneki fuarın yapılanmasını çok beğendik. Özellikle aydınlatma uygulama firmaları bizim gibi ayrı bir bölüm oluşturmuş, diğer tarafta malzeme, komponent tedarikçileri, lamba tedarikçileri vs. ayrı bir bölümde yer almış. Doğru yapılanma sayesinde de müşterinin doğru ürünü bulması kolaylaştı ve bilinçli müşteriler bize ulaşabildi. Temel olarak iç aydınlatmada sağlıklı çalıştıklarını sözlerine ekleyen ÇAYCI, fuarda, Türkiye’de ilk kez piyasaya sürülen “Gizlilik Camı’nı ve “OLED Armatür”leri müşterilerinin beğenisine sunduğunu söyledi.

MARKALED LED&LED LIGHTING FUARI’NDA 360 DERECE DÖNEBİLEN ARMATÜRLERİNİ SERGİLEDİ

DSC04447Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı katılımcılarından birisi kuyumcu vitrin aydınlatma alanında uzman MarkaLED Light Emitting Design oldu.

MarkaLED firmasından Ramazan Aşık, fuar hakkındaki düşüncülerini dile getirdi: “Bu yıl fuar daha hareketli ve verimli geçti. Birçok tedarikçiye ve son tüketiciye ulaşma imkânı yakaladık” dedi. Saat, gümüş vitrin dekorasyonuyla ilgili farklı sektörler ile çalıştıklarını belirten Aşık, alüminyum kasalı EPS25 ürünlerinin ve kendi ekseninde 360 derece dönen armatürlerin oldukça ilgi gördüğünü vurguladı. Dönen armatürleri, Türkiye’den Tayvan’a ve Bankkung’a satan tek firma olduklarını sözlerine ekledi.

METSAN LIGHTING İLK KEZ LED&LED LIGHTING FUARI’NDA

DSC_5097Bu yıl ilk kez LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Metsan Lighting, LED aydınlatma teknolojisinde iç aydınlatma alanına hâkim bir firma. Metsan Lighting İhracat Müdürü Pelin Kurtulan; “LED Down Light,  60’a 60 LED paneller, linear iç mekan aydınlatma ve LED panellerde kullanılan, güzel tasarımı ile göze çok hoş gelen, farklı tasarıma sahip difüzör ürünlerimiz fuarda oldukça ilgi gördü” dedi.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız Kurtulan; “Geçen yıl ziyaretçi olarak yer aldığımız fuarda bu yıl katılımcı firma olarak yer almaktan mutluyuz. Geçen yıla oranla bu yıl daha hareketli ve verimli geçen fuarın gelecek yıllarda daha fazla hall sayısı ile açılacağını ümit ediyorum. Önümüzdeki yıl sektördeki diğer firmaları da burada görmek istiyoruz” dedi. Ziyaretçiler ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirten Kurtulan; Türkiye’de ve tüm dünyada LED teknolojisinin çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve ülkemizin gelişimi için Türk şirketlerinin birbirlerine destek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

MLS LIGHTING TÜRKİYE’Yİ HEDEFLİYOR

DSC04356Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan MLS Co., Ltd. (MLS Lighting), en hızlı büyüyen uluslararası firmalardan birisi. 2013 yılında LED firmaları arasında ilk 10’da yer alan MLS Lighting  300.000m2 üretim kapasitesi ve 7.500’den fazla çalışana sahip.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız MLS ighting CEO Yardımcısı HANK HSIEH, hedef pazarlarından biri olan Türkiye’de gerçekleştirilen LED&LED Lighting Fuarı’nda olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Hsieh “Türkiye’de firmalar ile ortaklıklar kurarak, gelişmek ve büyümek istiyoruz “ dedi. Fuarda, uygulamada çok yaygın kullanım alanına sahip olan LED lambalar, Down Light ve Sitting Light, Ceiling ve Kitchen Light, T5 ve T8 LED tüpleri kapsayan retrofit ürünleri sergilediklerini söyledi.  Hsieh, sokak aydınlatması için tasarlanan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki LED ürünler ile 8 metreye kadar aydınlatma sağlanabileceğini vurguladı.

Toptan satış üzerine odaklarını belirten Hsieh, Türkiye ve çevresindeki ülkeler, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya ülkeleri gibi ülkelerde ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ÖZDİSAN ELEKTRONİK KOMPONENTTEKİ LİDERLİĞİNİ AYDINLATMA SEKTÖRÜNE DE TAŞIYOR

DSC04359LED & LED Lighting Fuarı’ nda bu yıl da yerini alan DMY Elektronik grup şirketlerinden ÖZDİSAN ELEKTRONİK A.Ş. , elektronik komponent alanındaki liderliğini LED Aydınlatma sektörüne de taşımayı hedefliyor. Bu doğrultuda Dünyanın en büyük 4 LED üreticisinden biri olan Seoul Semiconductor firmasının Türkiye’deki tedarikçiliğini yapmakta olan Özdisan; komponent ve LED’lerin yanı sıra LED Driver, lens ve LED Modüller konusunda da müşterilerine destek veriyor. Yüksek kapasiteli dizgi tesisiyle ise özellikle kendi dizgi hattı olmayan firmalara çok hızlı üretim yapabilme becerisine sahip.

Seoul Semiconductor firmasına ait ürünler ve bunların kullanıldığı AC veya DC LED Modüller, sürücüler, FR4, CEM1, Alüminyum PCB ‘ler  ve yeni LED ürünleri ile beraber artık hemen hemen her müşteriye hitap ettiklerini belirten Özdisan Elektronik A.Ş. LED Teknolojileri Bölüm Müdürü Öner Güneşdoğdu, iç mekânda en çok, Seoul’ ün doğrudan 220Vac ile çalışan ACRICH Ürün ailesinin, 5630, 3030, 3020 ve COB LED’ lerin, dış mekânda ise Z5M1 ve Z5P1 serisi beyaz LED’ler ile birlikte Z5 serisi RGB LED’lerin tercih edildiğini söyledi. Özellikle ACRICH ailesi ürünlerin ilave bir driver kullanımını ortadan kaldırarak müşterilerine kazandırdığı tasarım esnekliği, üretim kolaylığı ve yüksek kalitesiyle kısıtlı zamanda tamamlanması gereken Otel aydınlatma projelerinde de çok tercih edilen ürünler arasında olduğunu vurguladı.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız Güneşdoğdu “Bu yıl fuarda oldukça fazla ilgi gördük ve geçen yıla göre çok daha hareketli geçti.“ dedi. 2015 yılında LED Modüllerin yurtdışına ihracatına başlamayı planladıklarını belirten GÜNEŞDOĞDU, bu konudaki ilk adımımızı Kasım ayında Münih’teki Electronica Fuarında katılımcı olarak yerimizi alarak atıyoruz” dedi.

SARNİKON UCUZ YERLİ ÜRETİM SPOTLARI PİYASAYA SUNMAYA HAZIRLANIYOR

DSC04506Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Sarnikon Metal ve Elektronik San. Tic. Ltd. Şti., 3 yıl garantili Osram LED modüllerinin yanı sıra birçok ürününü ziyaretçiler ile buluşturdu. Cam lens tedarikine de başlayan Sarnikon, Osram firmasının onayını alan Serneks marka driver sürücüsünü de fuarda tanıttı.

Fuar hakkında görüşlerini belirten Sarnikon Genel Müdürü Ali Sefer; “Fuar, geçen yıla oranla çok daha gelişmiş. Daha bilinçli ziyaretçi profilini ve daha fazla yurtdışından katılımcıların olmasından memnunuz” dedi. Bitmiş ürün satmadıklarını vurgulayan Sefer, sokak aydınlatması için yeni ürün çalışmaları yaptıklarını ve önümüzdeki 1 ay içerisinde yerli üretim, çok ucuz spotları piyasaya sürmeye hazırlandıklarının sinyalini verdi.

TD ELEKTRONİK’TEN UPRTEK CİHAZI İLE SAĞLANAN IŞIK KALİTESİ

DSC04270Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na 7.kez katılan TD Elektronik NICHIA, UPRTEK, LEDLINK, TEXRUN markalarının ürünleri ile fuara katıldı.

TD Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Canberk Tonguç, fuar hakkındaki görüşlerini belirtti: “Fuarın bu yıl 2 salona genişlemesi daha profesyonel firmaların bu fuara yatırım yaptıklarını ve fuarın kalitesinin her geçen yıl arttığının bir göstergesi. Biz de ilk günlerinden beri fuar ile birlikte büyümekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

TONGUÇ : “TD Elektronik olarak kendi çipini üreten ve o çipi üreten reaktörü de kendi bünyesinde üreten NICHIA, LED ürünlerden çıkan ışığın doğru yöne yönlendirilmesini sağlayan optik firması LEDLINK, LED’in yakılması için gereken sürücüyü sağlayan, TEXRUN ve yayılan ışık kalitesini ölçen UPRTEK markaları ile LED teknolojisine hakim bir firmayız” dedi.

Tonguç, aydınlatma armatürü tasarımında ışık seviyesinin ve ışık kalitesinin UPRTEK cihazı ile ölçülebileceğini ve fuarda UPRTEK ürünlerinin oldukça ilgi gördüğünü belirtti.

Uplight Technology LED aydınlatma ürünleri ile LED&LED Lighting Fuarı’ndaydı

DSC_4975LED&LED Lighting Fuarı’nda bu yıl da yerini alan Uplight Technology (ULTC), 10 yıldan uzun süredir, Shenzhen ve Huizhou’daki LED çipleri paketleme tesisinde ve LED aydınlatma ürünlerinin montaj fabrikasında entegre üretim işlemlerini sürdürüyor.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız Uplight Technology Co. Ltd. Aydınlatma Uygulamaları Yöneticisi Joseph Lin, ziyaretçi sayısında geçen yıla göre artış gözlemlediklerini dile getirdi. LED aydınlatma ürünleri ile fuara katıldıklarını belirten Lin, Flood Lights ve renkli dimlenebilir Down Light ürünlerinin oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

ÜMELSAN, LED&LED LIGHTING FUARI’NDA 500W SAHA PROJEKTÖRÜNÜ TANITTI

DSC_4984Bu yıl 10.su düzenlenen LED&LED Lighting Fuarı’na katılan Ümelsan Elektrik İnş. Day. Tük. Mal. San. ve Tic. Ltd. Şti., ağırlıklı olarak limanlar olmak üzere, saha aydınlatma ihtiyacı olan her yere hizmet veren bir firma.

Fuar hakkındaki görüşlerini aldığımız Ümelsan Yetkilisi Serkan Sobacı, geçen yıla göre bu yıl fuarın daha hareketli geçtiğini söyledi. Sobacı: “Projektörler ve sokak aydınlatması olarak tamamen dış mekan ürünlerle katıldık. Saha aydınlatmasında kullanılan BH500 kodlu, küçük ve hafif bir soğutucusu olan 500W saha projektörümüz oldukça ilgi çekti” dedi. Önümüzdeki yıl 1000W bir projektör ile fuarda yer alacaklarını belirten Sobacı, hedeflerinin bütün stadyumlarda LED ürünün kullanılabilirliğini göstermek olduğunu vurguladı.

10.LED&LED LIGHTING FUARI KATILIMCISI VESTEL’E HER YIL İLGİ ARTIYOR

DSC_530810. LED&LED Lighting Fuarı’nda hem katılımcı firma hem de 6. LED Konferansı ana sponsoru olarak yer alan VESTEL, 2014 yılının sonunda piyasaya sürmeyi planladığı dış cephe ve peysaj bahçe aydınlatma ürünlerini görücüye çıkardı. Ayrıca, %100 Türkiye’de üretilen çok özel fiyatlı yeni Vestel LED Panel ve LED Tüpü ziyaretçilerine tanıttı. Vestel, bu ürünlerle olarak LED ürünlerindeki yok etmek ve böylece Türkiye’deki LED aydınlatma ürünlerinin kullanımlarını arttırmayı hedefliyor.

Fuar hakkında görüşlerini aldığımız VESTEL Satış ve Pazarlama Müdürü Tunç Göz; “Fuar bizim için her sene daha da verimli geçmekte. Standımıza ilk günden itibaren yüzlerce ziyaretçi geldi. Vestel olarak biz bu ilgiyi her sene görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Ürünlerini Türkiye’de üreten bir Tür firması olarak müşteriler tarafından çokça tercih ediliyoruz” dedi. Standlarının konsepti gereği ürünleri kullanım alanlarıyla öne çıkarmalarının çok faydalı olduğunu belirten Göz, böylece ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik aydınlatma çözümlerini çok net tespit edip inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.

Göz; “İSTOÇ ve Manisa OSB gibi büyük projelere imza attığımız Ephesus LED Sokak Armatürleri ve Endüstriyel tip alanların ihtiyaçlarını karşılayacak olan Yüksek Tavan Armatür ürünlerimiz büyük ilgi gördü.

ledfuari.com